Mit jelent a fenntarthatóság a DURABLE számára?

A fenntarthatóságot holisztikusan közelítjük meg. Ahhoz, hogy a környezeti, pénzügyi és társadalmi felelősségvállalásnak egyaránt eleget tegyünk, egy finoman kiegyensúlyozott, hosszú távú stratégiára van szükségünk, amelyet következetesen hajtunk végre.

A jövőkép, a környezetünkért való felelősségvállalás és az emberséges társadalom alakítja a siker stílusát, amelyről példát veszünk. A DURABLE vállalatnál a fenntartható üzleti tevékenység és a társadalmi szerepvállalás szorosan kapcsolódik egymáshoz. A kiváló minőségű, hosszú élettartamú és újrahasznosítható anyagok használatát az egyik legfontosabb prioritásunknak tekintjük. A hulladék minél nagyobb mértékű megelőzése és az energiatakarékosság a gyártási folyamatokban olyan dolgok, amelyeket nap mint nap a gyakorlatba ültetünk. A régió célzott erősítése, minden munkatársunk támogatása és a szociális projektek iránti elkötelezettség szintén lényeges elemei vállalkozásunknak.

A tudatosan fenntartható cselekvés társadalmunk minden szintjén történik. Vállalkozásként deklarált célunk, hogy környezetvédelmi, pénzügyi és társadalmi szempontból egyaránt felelősségteljesen végezzük üzleti tevékenységünket. Mindezt azért tesszük, hogy eleget tegyünk a társadalom iránti felelősségünknek.

Fenntarthatóság a vállalatnál

Világunk csak akkor teljesítheti az Agenda 2030 17 fenntartható fejlődési célját, ha mindannyian hozzájárulunk a fenntartható környezeti, pénzügyi és társadalmi fejlődéshez. Ebbe a DURABLE is és a vállalat minden alkalmazottja is beletartozik.

A fenntartható, korszerű energiatermelésre és felhasználásra összpontosítunk, hogy kivegyük a részünket az energetikai átállásból és az éghajlatvédelemből. A termelésben is nagy hangsúlyt fektetünk a jól működő körforgásos gazdaságra. Vállalatunk egy jobb jövő alapjait rakja le azzal, hogy nagy hangsúlyt fektet a minőségi szakképzésre, valamint támogatja az oktatásban az esélyegyenlőséget elősegítő nemzetközi projekteket.

Karbonlábnyomunk

2023. február 1-től szén-dioxid-semleges vállalatnak minősülünk. A CO2-kibocsátás elkerülése és csökkentése mellett ez a CO2-kibocsátás kompenzálása fontos lépés a holisztikus klímavédelemben.

Fenntarthatóság minden üzletágban

Figyelmességünk, felelősségteljes megközelítésünk a vállalat minden területén megmutatkozik. A fenntarthatóság a termékötletekkel kezdődik. Annak érdekében, hogy márkánk sikeres legyen, formatervezésünkkel, anyagainkkal és gyártási folyamatainkkal a hosszú távú használatot és a körforgásos gazdaságot kell elősegíteniük.

Blue Angel – a hagyományokkal átszőtt védjegy

A DURABLE és termékei mindig is a minőség iránti elkötelezettséget követték, amely fenntarthatósági stratégiánk alapját képezi: kiváló minőségű, klasszikus formatervezésű termékeket készítünk, amelyeket sokéves használatra szánunk.

Társadalmi fenntarthatóság a DURABLE-nél

Egy vállalat csak annyira jó, amennyire az alkalmazottai. Ezért a DURABLE-nél az emberekre összpontosítunk. Hangsúlyt fektetünk a know-how-ra, a motivációra és a csapatszellemre. A sikeres üzlethez mindig tudás és készség is kell.

Fenntartható környezetvédelmi célok

Vállalkozásként nagy felelősséggel tartozunk közvetlen környezetünkért. Tisztában vagyunk ezzel a felelősséggel, ezért célzottan befektetünk természetvédelmi kezdeményezésekbe. Intézkedéseinkkel arra is törekszünk, hogy munkatársaink figyelmét is felhívjuk erre a kérdésre, és ösztönözzük saját kezdeményezésüket.