Társadalmi fenntarthatóság a DURABLE vállalatnál

Egy vállalat csak annyira jó, amennyire az alkalmazottai. Ezért a DURABLE-nél az emberekre összpontosítunk. Hangsúlyt fektetünk a know-how-ra, a motivációra és a csapatszellemre. A sikeres üzlethez mindig tudás és készség is kell. Munkatársainknak rengeteg lehetőséget kínálunk az oktatásra és képzésre. Erre a célra létrehoztunk egy belső oktatási rendszert, amelynek célja az egyéni támogatás.

Kiemelkedő képzési szervzet

Évente mintegy 30 gyakornokot képezünk 13 különböző szakképzésben, így fenntartjuk az oktatás magas színvonalát, és ezáltal fenntartható befektetést eszközölünk a jövőnkbe. 2021-ben a DURABLE már hetedik éve kapta meg a "kiemelkedő képzési szervezet" minősítést. 2021-ben az Ertragswerkstatt GmbH Werdohl elismerte a vállalatot a nagyfokú elkötelezettségért. A visszajelzések alapján kapott magas elégedettségi szintekért, valamint és a pozitívan értékelt képzési rendszerért. Célunk, hogy a képzés sikeres elvégzése után minden gyakornoknak állandó munkahelyet kínáljunk. De elkötelezettségünk sokkal korábban kezdődik: A DURABLE szponzorációk révén szoros hálózatot épített ki a helyi iskolákkal, és ezáltal biztosítja, hogy a potenciális jövőbeli munkavállalók megismerjék a vállalatot és érdeklődjenek iránta.

Családbarát és alkalmazkodó

Nekünk a DURABLE-nél alapvető érdekünk, hogy munkatársaink otthon érezzék magukat a vállalatunknál és a magánéletükben is, hiszen az ágazati és regionális szakmunkáshiány idején különösen fontos, hogy  szakképzett csapattagokat toborozzunk, és a vállalatnál tartsuk őket, akkor is ha családot alapítottak. A DURABLE-nél munkatársaink kiváló munkakörülményeket, jó munkahelyi légkört és családias vállalati kultúrát élveznek.

A rugalmas munkaidő-modellek mellett a DURABLE fenntartja a "durable minis"-t is, a vállalat által az iserlohni székhelyen üzemeltetett saját bölcsődét. A központban kis csoportokban, a legújabb szabványoknak megfelelően gondozzák a gyermekeket az iskolába lépésig. 2018-ban a DURABLE a tanúsítási eljárás során sikeresen meggyőzte a zsűri tagjait a munka és a családi élet jobb összeegyeztethetőségét célzó tevékenységeiről és további terveiről, és ismét elnyerte a "családbarát vállalat" címet.

Környezetkímélő mobilitás

Vállalkozásként megragadjuk a lehetőséget, hogy támogassuk munkatársaink egyéni döntéseit a fenntartható életmód mellett, és ezzel jelentősen hozzájáruljunk a környezet és az éghajlat védelméhez. Az egészséges testmozgásra való további ösztönzés és a közúti forgalom csökkentéséhez való hozzájárulás érdekében a DURABLE minden munkatársának lehetőséget biztosít egy "céges kerékpár" bérlésére. Függetlenül attól, hogy városi kerékpárról, túrakerékpárról, hegyi kerékpárról vagy versenykerékpárról van szó - minden kerékpártípus használható ingázó kerékpárként. Az adókedvezményeknek köszönhetően a költségek akár 40%-a is megtakarítható a kerékpár vásárlásához képest.

A vállalati járműparkunk kiválasztásával újabb lépést tettünk ökológiai lábnyomunk javítása felé. Hibrid járművek és egy elektromos autó áll rendelkezésre az iserlohni és kameni telephelyeink közötti üzleti utazásokhoz, valamint az ügyfeleinkhez és más üzleti partnereinkhez történő utazásokhoz.