Gyors és hatékony az egyértelmű feliratozásnak, az egyértelmű útkijelölésnek és az egyszerű információkezelésnek köszönhetően.

Sajátítsa el a LEAN gondokodást!

LEAN - lehetőség a termelés és az adminisztráció számára

A LEAN a legszélesebb körben elterjedt vezetői megközelítés világszerte. Elsődlegesen a vállalati gyártó soroknál alakították ki. A LEAN Management azt jelenti "áramvonalas vezetés". Japánból származik. A Toyota autógyár alkalmazta elsőként, majd folyamatosan kialakította az irányelveket. Mely szerint a vállalat adja a termelési rendszert (irányelveket és szerszámokat) és a vállalati kultúrát.

A hatékony termelés alkalmazza a LEAN gyártási eljárást, Lean adminisztrációt és a kultúrát is. Az irányelveket minden alkalmazott hasznosítja. Különbséget kell tenni a gyakorlati eszközök és a filozófia között. A LEAN filozófiák és irányelvek bármely vállalat számára alkalmazhatók, míg a gyakorlatba történő átültetést tesztelni kell, hogy alkalmazkodjanak a vizsgált vállalathoz.

A végső cél minden vállalat számára ugyanaz: felszámolni minden olyan részt, amely nem rendelkezik hozzáadott értékkel. Az irányelv mind a termelésre, mind az adminisztratív munkára vonatkozik. Így a vállalatok növelik versenyképességüket, egy tisztább struktúrát kapnak, amelyben stabilabb folyamatok és még célorientáltabb stratégia vezet.

Shopfloor Management a termelésben és az adminisztrációban
A  kommunikáció a vezetés és a munkavállalók között, valamint ennek a kommunikációnak a változás- és fejlesztési folyamatokba való intenzívebb bevonása az üzemi és irodai menedzsment alapja. A DURAFRAME® termékcsalád ebben nyújt professzionális támogatást.
Kaizen a gyarkorlatban
Folyamatosan kérdőjelezze meg és optimalizálja a folyamatokat - ez a folyamatos fejlesztési folyamat a Kaizen filozófia alapvető építőköve. Az információs táblák és a bemutatótábla rendszerek hasznos segédeszközök a Kaizen támogatására.
Vizualizáció és átláthatóság az 5S módszerével
A helyes feliratozás és vizualizáció biztosítja a hibaforrások és a hosszú keresési idők csökkentését. Ez mérhető termelékenységnövekedést eredményez a termelés, a logisztika és az adminisztráció területén. A megfelelő termékekkel a DURABLE ideális feltételeket teremt az 5S elv szerinti strukturált munka megkönnyítéséhez.
Első be - első ki, egyszerű szervezési eszközökkel
Ami először beérkezik, azt dolgozzuk fel először - a FiFo-elv a gyors és hatékony eljárások Lean-eszköze. A bevált módszer megelőzi a várakozási időket és a minőségi hibákat, és ideálisan alkalmazható a DURABLE termékekkel!
Folyamatosság és rugalmasság
Az úgynevezett "Flow"-ban a munka a legtermékenyebb - ehhez a megfelelő termékekkel ideális feltételeket teremtünk. Akár a termelésben, akár az adminisztrációban, a rugalmasan használható termékek, például a görgőkkel ellátott termékek különösen mobilis segédeszközök a mindennapi feladatok elvégzéséhez.

DURABLE termékek a nagyobb hatékonyságért az irodában és a vállalatnál

A DURABLE évek óta a Lean-elvek szerint dolgozik a termelés és az adminisztráció területén, mivel ez a két terület már nem választható el egymástól. A DURABLE következetesen bővítette kompetenciáját az irodai hatékonyság terén, és így saját termékkínálatát is. A DURABLE minden egyes LEAN-elvhez funkcionális termékeket kínál, amelyek optimálisan támogatják a folyamatokat és eljárásokat.

Hatékony vizuális kommunkációs koncepció a gyártás és adminisztráció területén

Shopfloor Management

A Shopfloor menedzsmentben a gyártási riportok és információk láthatósága és könnyű értelmezhetősége fontos szerepet játszik. Kulcsfontosságú az adatok tekintetében, hogy az eltérések kis ráfordítással napi szinten ellenőrizhetők legyenek.

A probláma megoldást fókuszban tartva, a szükséges módosítások korai észrevételével, kommunikációjával elérhető az azonnali kivitelezés és a személyes felelősség.

A Shop vagy Office Floor menedzsment bevezetésével, egy különösen magas szintű fegyelem és következetesség építhető ki a teljes vezetői csapatban, mint egy kultúrális elem. A terveszerű támogatáson felül a napi gyakrolatban a vezetésben és ellenőrzésben.

Shopfloor menedzsment biztosítja a vállalati sikert, segítségével tudunk igazodni, alkalmazkodni a jövőbeni igényekhez, párhuzamosan fejleszti a vállalati kultúrát és a hatékony kölcsönhatásokat. Leegyszerűsített vezetői struktúrával segíti elő az együttműködést. Továbbfejlesztett kommunikációval és különböző alkalmazotti szinteken a személyes felelősség magas szintjével járul hozzá a sikerhez.

Professzionális Shopfloor menedzsment a DURAFRAME® keretekkel

A DURABLE sokoldalú infokeretei tökéletes megoldást kínálnak az adminisztráció és a gyártás területén a műhelymenedzsment számára. Akár öntapadós vagy mágneses hátoldallal, akár feltűnő biztonsági színekkel vagy kiegészítő funkciókkal, például tolltartóval - az alkalmazási lehetőségek végtelenek.

KAIZEN

A KAIZEN egy japán kifejezés, jelentése: (KAI) változás (ZEN) jóra vagy jobbra. A lean menedzsmentben a KAIZEN-nek két különböző jelentése van. Elsősorban, a folyamatos fejlesztési eljárás filozófiájának elültetése a vállalati dolgozók gondolkodásában, és folyamatosan kérdezni, optimalizálni magukat és minden folyamatot. Másodsorban, KAIZEN egy workshop neve, amit azért tartanak, hogy egy speiális területtel vagy munkhellyel foglalkozzon.

A KAIZEN workshop tartahat egy vagy öt napig, és célja egy területnek a fejlesztése, pl. ergonómia, szállítási idő, hatékonyság vagy termelékenység, leltár vagy megrendelés és tisztaság.


AZ EGYMÁST KÖVETŐ ELJÁRÁSOK FEJLESZTÉSE

Minden olyan megoldásra a workshop folyamán, amit nem tudnak azonnal alkalmazni a csapat felállít egy feladat listát (to-dos), melyben megjelölik a felelősöket és határidőket. A bevezetést rögzítik és ellenőrzik, a további potenciális fejlesztések elérése érdekében, ha az aktuális státuszt elérték, és megfelelően működik, akkor meghatároznak egy szabályt/szabványt és más munkaterületeken is bevezetik az alkalmazását, ahova passzol.

Megfelelő termékek

Infokeret DURAFRAME GRIP® A4
Cikkszám: 4968
Infokeret DURAFRAME GRIP® A4
Infokeret A4-es dokumentumok és információk kihelyezésére textil felületen vagy akusztikus paneleken.
Bemutatótábla tartó VARIO® WALL 5
Cikkszám: 5551
Bemutatótábla tartó VARIO® WALL 5
Fém fali tartó 5 db SHERPA® A4 méretű panellel. Piros, sötétkék vagy narancssárga színben.
Bemutatótábla tartó VARIO® MAGNETIC WALL 5
Cikkszám: 5914
Bemutatótábla tartó VARIO® MAGNETIC WALL 5
Mágneses fali konzol 5 db A4 méretű SHERPA® panellel.

Vizualizáció a hatékony munkafolyamatokért az adminisztrációban, a logisztikában és a termelésben

Megjelenítés, átláthatóság és rendszerezést az 5S módszerével

A vizualizáció és a szervezés a hatékony munka alapját képezi az irodai területeken, a termelésben és a logisztikában egyaránt. A DURABLE a saját gyártóüzemében, új logisztikai központjában és az adminisztrációban a saját termékeinek felhasználásával következetesen megvalósította a vizualizáció elvét az 5S és a műhelymenedzsment segítségével.

MI AZ 5S ÉS HOGYAN VALÓSÍTSUK MEG A GYAKORLATBAN?

Az 5S tartalmazza az 5 alapelvet - válogatás - takarítás - rendszerezés - sztenderdizálás - önfegyelem.

Az 5S optimalizálás célja: mindennel felhagyni, amire már nincs szükség, vagy amit hosszú ideje nem használtak.

A papírmunkát a minimumra csökkenteni és az információt gyorsan kinyerni. Minden rutin eljárás könnyen érthető és bármikor átlátható. A dolgozók azonnal felfedezik a sztenderdtől való eltérést. Így a teljes munkahely nyugodt és motiváló. A teljes dolgozói gárda, beleértve a vezetőket is felelőssek a tiszta, egronómikus és rendszerezett munkahelyért.

A gyártásban és logisztikában a precíz feliratozás és megjelenítés alapvető, hogy megszűntessék a hibaforrásokat és az időigényes kereséseket. Átfogó termékválasztékával a DURABLE kiváló megoldásokat kínál a konténerek, mappák, polcrendszerek és tárolási területek feliratozására a vállatban. A Leonardo Group GmbH által folytatott tanulmány szerint több, mint 20% növekedés érhető el a termelékenységben, csak a keresési idő csökkentésével.

Milyen termékekkel sikeres a megvalósítás?

Varicolor®  fiókos irattárolók és irattálcák

  • Színes fiókokkal a rendszerezés és a tájékozódás támogatásához
  • Kiváló minőségű ABS alapanyagból
  • Rendszerezett tárolás
  • Csúszásgátló műanyag lábakkal egymásra helyezhető
  • Sorban elhelyezhető minden szabványos irodai szekrényben és komódban
  • Kiváló minőségű anyag és gyártási szabványok
Fiókos iratrendező VARICOLOR® 4
Cikkszám: 7604
Fiókos iratrendező VARICOLOR® 4
Vonzó, innovatív fiókos irattároló, 4 színes fiókkal, 2 XXL fiókkal, mely extra nagy tárolási lehetőséget biztosít.
Fiókos iratrendező VARICOLOR® 4 SAFE zárható
Cikkszám: 7606
Fiókos iratrendező VARICOLOR® 4 SAFE zárható
Vonzó, innovatív fiókos irattároló, 4 színes fiókkal, 2 XXL fiókkal, mely extra nagy tárolási lehetőséget biztosít. A felső fiók zárható.
Fiókos iratrendező VARICOLOR® 5
Cikkszám: 7605
Fiókos iratrendező VARICOLOR® 5
Vonzó, innovatív fiókos irattároló, 5 színes fiókkal. Magas minőségű műanyagból készült.
Fiókos iratrendező VARICOLOR® 7
Cikkszám: 7607
Fiókos iratrendező VARICOLOR® 7
Vonzó, innovatív fiókos irattároló, 7 fiókkal. 3 normál méretű és 4 alacsonyabb fiókkal.
Fiókos iratrendező VARICOLOR® 10
Cikkszám: 7610
Fiókos iratrendező VARICOLOR® 10
Vonzó, innovatív fiókos irattároló, 10 színes fiókkal. Magas minőségű műanyagból készült.
Irattálca szett VARICOLOR® DUO A4
Cikkszám: 7702
Irattálca szett VARICOLOR® DUO A4
2 elegáns irattálcát tartalmazó szett. Színes kivágással, mely megkönnyíti az iratok közötti keresést. Lépcsőzetesen, vagy függőlegesen is összeépíthető.
Irattálca szett VARICOLOR® A4
Cikkszám: 7705
Irattálca szett VARICOLOR® A4
5 elegáns irattálcát tartalmazó szett. Színes kivágással, mely megkönnyíti az iratok közötti keresést. Lépcsőzetesen, vagy függőlegesen is összeépíthető.

Gyorsfűzők és mappák

  • Kompakt, jól szervezett, projektfájlként használható
  • A4-es dokumentumokhoz
  • Könnyű tájékozódáshoz
  • Előre nyomtatott fedlapok és indexfülek gép-, gépjármű- vagy bérleti dossziéként való használathoz
Függőmappa lefűzhető A4
Cikkszám: 2560
Függőmappa lefűzhető A4
Sokoldalú mappa, színes műanyagból, áttetsző frontlappal és színes hátlappal.
Rendszerező mappa DIVISOFLEX® A4
Cikkszám: 2557
Rendszerező mappa DIVISOFLEX® A4
5 külön mappa egyben. A dokumentumok tökéletes rendszerezéséhez. A mappa 5 különböző színű részt tartalmaz, mindegyik saját jelölővel, és 8 cm lefűző szerkezettel. Ideális projekt mappaként, hitel vagy biztosítási mappaként.
Rendszerező mappa 3 részes A4
Cikkszám: 2316
Rendszerező mappa 3 részes A4
Víztiszta A4 rendszerező genotherm, 3 praktikus zsebbel, a hatékony dokumentum tárolás érdekében.

Mágneses logisztikai zsebek

  • Két mágneses csíkkal a hátoldalon
  • Fémfelületeken, például raktári polcokon és fémtartályokon használható
  • A betétcímkék sablonjai letölthetők a DURAPRINT® honlapról
Mágneses logisztikai zseb 100x38 mm
Cikkszám: 1741
Mágneses logisztikai zseb 100x38 mm
Logisztikai zseb, két mágnessel a hátlapon. Fém felületeken használható, pl. raktárak polcain, fém konténereken.
Mágneses logisztikai zseb 150x67 mm
Cikkszám: 1742
Mágneses logisztikai zseb 150x67 mm
Logisztikai zseb, két mágnessel a hátlapon. Fém felületeken használható, pl. raktárak polcain, fém konténereken.
Logisztikai zseb mágneses A5 fekvő
Cikkszám: 1743
Logisztikai zseb mágneses A5 fekvő
Logisztikai zseb, két mágnessel a hátlapon. Fém felületeken használható, pl. raktárak polcain, fém konténereken.
Logisztikai zseb mágneses A4 álló
Cikkszám: 1744
Logisztikai zseb mágneses A4 álló
Logisztikai zseb, két mágnessel a hátlapon. Fém felületeken használható, pl. raktárak polcain, fém konténereken.
Logisztikai zseb mágneses A4 fekvő
Cikkszám: 1745
Logisztikai zseb mágneses A4 fekvő
Logisztikai zseb, két mágnessel a hátlapon. Fém felületeken használható, pl. raktárak polcain, fém konténereken.

FiFo egyszerű szervezési lehetőségekkel

First in - First out

A lean termelés "First in - First out", vagyis amit először raktároztunk, azt használjuk fel először, egy bizonyított módszer a összevisszaság, várakozási idők, minőségi hibák és tartalékok megelőzésére. Ami elsőnek érkezett, azt használjuk fel először.

Flexiboxx and FlexiPLUS

  • Prospektustartó rendszer A4-es, álló és fekvű formátumhoz is
  • Töltési kapacitás 23-24 mm
  • Bővíthető, kb. 6 kg-ig a terhelhetősége
  • Fekete, fehér és átlátszó színben kapható
Prospektustartó FLEXIBOXX 6 A4 álló
Cikkszám: 1709760
Prospektustartó FLEXIBOXX 6 A4 álló
Prospektustartó egyszerű, letisztult design-ban A4-es dokumentumok bemutatására. 6 db A4-es rekeszt tartalmaz. Méret: 690 x 240 x 135 mm (M x SZ x H)
Prospektustartó FLEXIBOXX 6 A4 fekvő
Cikkszám: 1709785
Prospektustartó FLEXIBOXX 6 A4 fekvő
Prospektustartó egyszerű, letisztult design-ban A4-es dokumentumok bemutatására. 6 db A4-es fekvő rekeszt tartalmaz. Méret: 620x 348 x 95 mm (M x SZ x H)
Prospektustartó FLEXIPLUS 6 A4 álló
Cikkszám: 1700008
Prospektustartó FLEXIPLUS 6 A4 álló
Prospektustartó modern designban. A4 méretű információk bemutatására. 6 db A4 álló részből áll. Méret: 745 x 247 x 100 mm (M x SZ x H)
Prospektustartó FLEXIPLUS 2 A4 fekvő
Cikkszám: 1709014
Prospektustartó FLEXIPLUS 2 A4 fekvő
Prospektustartó modern designban, A4-es dokumentumok bemutatására. 2 db A4 álló rekeszt tartalmaz. Méret: 360 x 247x100 mm (M x SZ x H)
Prospektustartó FLEXIPLUS 2 A5 álló
Cikkszám: 1709013
Prospektustartó FLEXIPLUS 2 A5 álló
Prospektustartó modern designban, A4-es dokumentumok bemutatására. 2 db A4 álló rekeszt tartalmaz. Méret: 360 x 247x100 mm (M x SZ x H)

Szortírozó

  • Porszórt acéllemezből készült
  • 5 vagy 8 rekesz a dokumentumok hatékony szortírozásához
  • Falra szerelhető
  • Oldalsó címkézőablak
  • A4 / Folió formátumhoz
Szortírozó 5 részes A4
Cikkszám: 3360
Szortírozó 5 részes A4
5 részes szortírozó. Méret: (M x SZ x H): 330 x 360 x 250 mm.
Szortírozó 8 részes A4
Cikkszám: 3361
Szortírozó 8 részes A4
8 részes szortírozó. Méret: (M x SZ x H): 540 x 360 x 250 mm.

Guruló termékek és információk

Áramlás és rugalmasság

Minden simán megy, ezt szeretjük mondani, amikor minden jól megy. A DURALBE termékek a dolgozók és a termékek számára könnyeddé teszik az áramlatba lépést. Kövesse az anyag áramlását a trendi "guruló logisztikával" a guruló tárolóink segítségével, vagy alkosson rugalmas találkozási kultúrát a Shopfloor Management elveivel a függőmappa tartóink támogatásával. Így tudja biztosítani, hogy a dokumentumok mindig kéznél legyenek bármikor a termelés vagy az adminisztráció során. Rugalmasság a munkahelyén és a munkahelyével ezt értjük a mobil munkahelyek alatt - minden gurul ahol lehetséges az optimális rugalmasságért. Ez az egyik alapelve a termékeink fejlesztésének.

Tároló-/ irattároló-/ és számítógépes kocsik

  • Mozgatható használatot biztosít a raktározásban és a termelésben
  • 4 görgővel
  • Ideális kiegészítője az irodai bútoroknak
Függőmappa lefűzhető A4
Cikkszám: 2560
Függőmappa lefűzhető A4
Sokoldalú mappa, színes műanyagból, áttetsző frontlappal és színes hátlappal.
Szállító kocsi
Cikkszám: 1809693
Szállító kocsi
Kocsi két fix és két bolygókerékkel. Nehéz és rakásolható dobozok szállítására is alkalmas. Méret: 160 x 400 x 600 mm (M x SZ x H)
Függőmappatartó kocsi SYSTEM 100 MULTI TOP
Cikkszám: 3787
Függőmappatartó kocsi SYSTEM 100 MULTI TOP
Zárható függőmappa tartó kb. 100 db függőmappa tárolására alkalmas, vagy 10 db sztenderd méretű iratrendező (80 mm) vagy 18 db kisebb függeszthető iratrendező (40 mm) számára. Zárható, így a titkosított dokumentumok biztonságosan tárolhatók. 2 kulccsal szállítjuk. A fedél a felnyitást követően 90 fokos szögben áll, így könnyebben hozzáférhető. Az alsó polc 8 sztenderd méretű iratrendező tárolására alkalmas.
Számítógép munkaállomás SYSTEM 75 VH
Cikkszám: 3720
Számítógép munkaállomás SYSTEM 75 VH
Mozgatható számítógép asztal, 4 polccal, kifejezetten forgalmas munkaállomásokhoz tervezve, ahol a számítógép gyors elérése különösen fontos.
Függőmappatartó kocsi ECONOMY TOP 80 A4
Cikkszám: 3098
Függőmappatartó kocsi ECONOMY TOP 80 A4
Kb. 80 A4 méretű függőmappa tárolására alkalmas. Magas minőségű epoxy bevonattal ellátott acélból. Méret: (M x SZ x H): 592 x 655 x 404 mm.
Függőmappa A4
Cikkszám: 2604
Függőmappa A4
Kis mennyiségű lyukasztás nélküli dokumentumok tárolására. Magas minőségű, áttetsző PVC-ből. Tetején nyitott.
Függőmappa lefűzhető ECONOMY A4
Cikkszám: 2561
Függőmappa lefűzhető ECONOMY A4
Műanyag mappa, áttetsző előlappal és színes hátlappal. 8 cm-es lefűző szerkezettel. A hátlapon egy zsebbel.

DURABIN

  • Téglalap alakú hulladék- és újrahasznosító anyagtartály színes fedéllel. Űrtartalom: 60 liter
  • Robusztus fogantyúkkal a könnyű szállításhoz és a biztonságos ürítés érdekében bemélyedéssel az alján
  • Hulladékgyűjtő zsákok számára kialakított rögzítőnyílásokkal
  • Élelmiszer-minőségű, minden színben (az 1935/2004/EK uniós irányelv szerint), kivéve a feketét, mivel az újrahasznosított anyagokat tartalmaz.
Hulladékgyűjtő DURABIN® 60 l téglalap
Cikkszám: 1800496
Hulladékgyűjtő DURABIN® 60 l téglalap
60 literes téglalap alakú hulladéktároló. Fogantyúval a könnyebb szállításért. Ideális hulladék gyűjtésére és szelekív gyűjtésre is. A tároló élelmiszerbiztos, fagyasztóban is tárolható. Méret: 600 x 280 x 590 mm (M x SZ x H)
Szállító kocsi DURABIN® 60 l téglalap
Cikkszám: 1801666
Szállító kocsi DURABIN® 60 l téglalap
Kocsi 1 DURABIN 60 számára. Négy bolygókerék a könnyű kezelhetőség érdekében. Fémből készült. Méret: 470 x 260 x 180 mm (H x SZ x M)

Tények letöltése a Lean menedzsmentről:

Nagy előnyök a kisvállalkozások számára: 10 tény a kkv-k lean menedzsmentjéről
Nagy előnyök a kisvállalkozások számára: 10 tény a kkv-k lean menedzsmentjéről
Fedezze fel a kkv-k lean menedzsmentjével kapcsolatos 10 tényt.
Adatellenőrzés